FOTOS DEL RECORD

FOTOS DEL RECORD
CASTELLS - SELLA FINAL DEL TORNEIG CASTELLS 2009

NOTICIA DESTACADA

NOTICIA DESTACADA

jueves, 7 de febrero de 2013

FEBRER 2013


El MARQ d'Alacant acollirà la Presentació de Lliga a Llargues i Palma

Un any més serà el Museu Arqueològic d’Alacant l’escenari triat per a la presentació d’una nova edició de les lligues de llargues i palma - Trofeu Diputació d’Alacant.
L’event tindrà lloc demà dimecres, 27 de febrer, a partir de les 20.00 hores, i a banda de per a presentar el Trofeu s’aprofitarà per a lliurar als diferents equips el material que es facilitat als mateixos, gracies sobre tot, al ja tradicional recolzament de la Diputació d’Alacant a les modalitats del joc a ratlles.
En quant a dades de rellevància, l’edició d’enguany comptarà amb 66 equips provinents de 33 poblacions, sent Tibi i Sella els clubs que més equips aporten, amb sis formacions cadascun. En quant a la lliga de Llargues, enguany ha registrat importants moviments en les files de diversos equips, cóm es el cas de Parcent, que incorpora a Jordi, que afegit a Martínez que ja formava part d’aquest equip l’any passat, faran un equip molt competitiu amb opcions de cara al campionat, del qué són els actuals subcampions. Però si enguany s’ha de destacar una remodelació, eixa és la que ha patit la formació de Benimagrell, que enguany s’ha reforçat amb Àlvaro de Tibi, Rodrigo de Benidorm i Mario de Campello, sens dubte, una formació temible en totes les seues línies.
D’altra banda, aquesta edició també ens deixa la novetat de Muro d’Alcoi en la competició, formació inèdita fins ara. A més, tornen al Trofeu Diputació d’Alacant poblacions com Poble Nou o Sant Vicent.
Les finals, previstes per al mes de juliol, se disputaràn enguany a la localitat de Xaló, Ajuntament que ha apostat per la pilota molt decididament, en especial, per les llargues i que mostra la seua satisfaciió per albergar aquestes finals que venen sént la festa de les llargues per excel.lència.




Tibi inaugura el seu carrer amb un gran cap de setmana de pilota valenciana

El pròxim cap de setmana s’inaugura oficialment el carrer de pilota valenciana de la localitat de Tibi amb un complet programa de pilota valenciana. El carrer ha sigut construït gràcies a la Generalitat Valenciana, Diputació d’Alacant i Ajuntament de Tibi, una instal·lació amb unes dimensions (76 m de llarga, 16.5 m d’altura i 7.5 m d’ampla, coberta i amb il·luminació, especial per a practicar la modalitat reina de la població, les “llargues”, encara que es podrà jugara a totes les modalitats del “joc a ratlles”, raspall i galotxa.
El club de pilota de Tibi junt amb la col·laboració de l’Ajuntament i de la Federació de Pilota Valenciana han preparat dos dies, dissabte 23 i diumenge 24 amb partides de totes les modalitats que es poden practicar en carrer i que competixen habitualment en esta població. El dissabte serà el “Dia del Club de Tibi”, amb la presentació de l’escola i de totes les formacions que disputaran el Trofeu Diputació d’Alacant 2013, Exposició fotogràfica del club, partides de palma, perxa i llargues amb la ipresencia dels clubs d’Agost i Sella. Pel matí es faran jocs i concursos amb els xixquets/es de l’escola i l’acte inaugural serà a partir de les 12.15 hores, posteriorment tots el socis, jugadors i seguidors tindran un dinar de gemenor abans de la gran vesprada de partides. El diumenge 24 es disputara la fase Autonòmica dels XXXI Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana en la modalitat de galotxa amb la presència de les millors escoles de les tres províncies; Orba, Sella, Benidorm, Pedreguer, Xilxes, Onda, Torreblanca, Borbotó, Godelleta, Alfara de la Baronia, Alginet i Pobla de Vallbona que disputaran les semifinals i finals autonòmiques.




La final de primera categoria s’esperava amb ganes pels aficionats de la modalitat per a veure el “duel” d’estils dels dos equips finalistes. Vilamarxant, amb Boni, Zarzo, Miguel i León ha començat a gran nivell i han sorprés els campions de la Copa Generalitat en l’inici de la partida i ràpidament han tret diversos jocs d’avantatge. Els de Marquesat no sabien com reaccionar i han realitzat diversos canvis de posicions dels seus jugadors tant en el bot, com en la resto, però la reacció no arribava i els del “Camp de Túria”. Boni, Zarzo i Miguel estaven realitzant una partida per a emmarcar i es veien campions, amb un marcador a favor seu molt favorable, 45 a 25 i amb un joc sòlid i efectiu en totes les seues línies. Però els de Marquesat han canviat a Sopetes II per Ángel de Murla en la posició del bot, i ha canviat la dinàmica de la final, ja que el jugador de la marina alta s’ha mostrat molt efectiu i ha animat als seus companys perquè reaccionaren i remuntar joc a joc el desavantatge que portaven, fins a igualar primer a 60, 65 i guanyar en l’últim joc de la partida des del bot davant del deliri de la seua afició que ha portat en volandes als seus jugadors en els moments finals veient que era possible la remuntada. Sarasol II ha demostrat tota la seua qualitat i magisteri en la final i ha ajudat al seu nou club a conquistar este nou títol, el segon consecutiu de la Copa Generalitat davant de l’afició de la modalitat que hui ha respost a esta gran final amb una gran entrada que ha omplit el carrer artificial de Meliana. Gerardo i Bequen també han estat molt bé en els jocs finals. Els dos campions de 2012, Masamagrel i Marquesat repetixen triomf en esta competició en 2013.

No hay comentarios: