FOTOS DEL RECORD

FOTOS DEL RECORD
CASTELLS - SELLA FINAL DEL TORNEIG CASTELLS 2009

NOTICIA DESTACADA

NOTICIA DESTACADA

miércoles, 5 de febrero de 2014

NOVEMBRE 2013

A Xixona la perxa recupera l'esplendor

A Xixona la perxa recupera l'esplendor

Sella, Alcoi i Relleu campions de la “XXIV Lliga a Perxa de 2013”. El carrer Alacant de Xixona ha disfrutat d’un magnific ambient amb al presència dels millors clubs de la modalitat
Gran colofó a la “XXIV Lliga de perxa” en la localitat de Xixona que ha disfrutat de tres finals molt intenses i disputades. Els clubs de Relleu, en tercera, Alcoi, en segona i Sella, en primera han conquistat els títols de la present edició. La primera final ha sigut la més llarga, i el club de Relleu ha conquistat el seu primer títol en competició oficial, després de quasi tres hores de lluita titànica davant de la formació de Finestrat. En la final de segona, la formació d’Alcoi, ha demostrat la seua qualitat i experiència davant de la jove formació de Sella D, que ha tingut les seues opcions. La final de primera categoria ha enfrontat a dos dels millors clubs de la província d’Alacant, Sella i Benimagrell que han jugat una de les finals més intenses i belles de les últimes temporades. Sella ha remuntat quan perdia per 15 a 5, col·locant un 35 a 15, que ha sigut decisiu amb un gran joc de Barraca, Jordi i Jesús. En Benimagrell, el jugador més destacat ha sigut Mario. El club de Xixona i l’Ajuntament de Xixona s’han bolcat en l’organització d’estes finals i han disfrutat del magnific ambient de finals dels club d’Alacant.
Cristian Sirvent, regidor d’esports de Xixona i Vicent David Molines, vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana han entregat les medalles i trofeus als finalistes. L’ajuntament i el club han obsequiat els finalistes amb un lot de torrons de Xixona.
Resultats de les finals de la XXIV Lliga a Perxa de 2013;
- Final 3ª categoria. Relleu - 10 – Finestrat - 6
- Final 2ª categoria. Sella D - 4 – Alcoi - 10
- Final 1ª categoria. Sella B - 10 – Benimagrell – 4
La modalitat de perxa ha disfrutat esta temporada d’una competició més seriosa on els clubs i equips han animat la temporada d’estiu i tardor, amb partides de nivell i comencen a preparar la pròxima edició.

Sella, rei de la perxa

El club de la marina baixa s’ha convertit per treball, esforç en la referència d’esta modalitat. Este cap de setmana han conquistat el seu sext títol en la màxima divisió. Un títol especial per a tot un poble que viu la pilota amb una gran passió
En la localitat de Xixona recupera el regnat el club de Sella, la referència de la modalitat de perxa en l’actualitat. No sols per aconseguir el títul més important d’esta competició, sinó perquè són l’entitat que possiblement més disfruta amb la perxa, esta temporada també han aconseguit el subcampionat de segona categoria i ser el club amb més representació en la competició. Amb este nou títul empaten amb Benasau, amb sis títols en la màxima divisió sent els dos clubs més llorejats de la “Lliga a perxa”. Este títol se li estava resistint a l’entitat de la marina baixa que des de 2009, no havia pogut jugar la gran final i l’última vegada que ho va aconseguir va ser en 2008.  Però el futur de la perxa esta en els braços i mans dels jóvens jugadors de Sella, una pedrera inesgotable i uns seguidors que omplin la plaça i que seguixen als seus equips per totes els pobles i comarques on representen a la seua localitat. Alguns dels antics jugadors més destacats d’este poble com Adolfo, Fermín, Luis, Vicent, Miguel, Vicent “Xarquer”..., saben que Sella continuarà destacant i omplint la plaça de la localitat, per fer gaudir els seus veïns i els aficionats de la modalitat. Barraca, Jesús, Jordi, Jaume i Dani van guanyar la gran final per 10 a 4 a l’equip de Benimagrell, integrat per Paco, Mario, Juan, Héctor, Albert, Vicent i Terol II, remuntant i amb èpica quan perdien per 1 a 3… Una final bella que va tindre quinzes de gran nivell, i pegades molt poderoses, com comentaven aficionats de Gorga, Alcoleja, Alcoi, Xixona… La perxa de hui en dia és molt més vistosa i la força s’imposa a la tècnica en la màxima divisió, gràcies al treball de promoció d´Armand Verdú, Óscar, José Luis, Quique, Vicent, David…, però cal continuar treballant per ella per a garantir la seua recuperació, i perquè no, que es torne a jugar en localitats com a Balones, Alcoleja, Benillup, Penàguila, Benifallim,..
Sella, rei de la perxa
Este gran títol va ser especial per a tots els jugadors i aficionats de Sella, però sens dubte, la família Vidal la va viure amb més passió, Jesús es va recordar del seu tio, Antonio (sempre esta a en el seu cor i en de la gran família de Sella), i també son pare, que no va poder jugar, però que va arreplegar el títol de campió com a capità de la formació...Barraca, va ser un dels millors i va ser fonamental per a la conquista d’este nou títol. Jordi Alemany aconseguix en 2013, dos dels títols més importants del “Joc a ratlles”, el títol de primera de llargues i el de perxa, Dani, aconseguix el seu primer gran títol en la màxima categoria com feridor… Darrere sempre hi ha moltes persones que treballen dia a dia perquè els jugadors poden competir, entre ells cal destacar David Mes, el president i Antonio Pérez que van estar a Xixona patint i disfrutant amb els seus jugadors, encara que a Sella hi ha molta gent que viu la pilota amb passió i ajuda perquè la pilota continue creixent. Una de les poques il·lusions o reptes que tenen pendents, és la construcció d’una instal·lació específica en el seu poble, un trinquet… Se’l mereixen més que ningú i segur que algun dia podran disfrutar d’una partida d’escala i corda en la seua localitat.
Després de 24 edicions han inscrit el seu nom com a finalistes en la màxima categoria;
- Sella. 6 títols en 11 finals.
- Benasau. 6 títols en 14 finals.
- Balones. 5 títols en 5 finals.
- Alcoleja. 3 títols en 6 finals.
- Ontinyent. 2 títols en 3 finals.
- Tibi. 2 títols en 2 finals.
- Benillup. 2 subcampionats
- Benimagrell, 2 subcampionats
- Quatretondeta. 1 subcampionat.
- Alcoi. 1 subcampionat.
- Castells.  1 subcampionat.

No hay comentarios: